nieuws

lisse verkoopt voormalig ppo-terrein

regios

De gemeente Lisse heeft onlangs het voormalig PPO-terrein ter hoogte van de Heereweg 345/Vennestraat 12 t/m 30 verkocht aan Romeyn Projectontwikkeling in Lisse.

Het voormalig PPO-terrein (Praktijkonderzoek Plant en Omgeving) omvat 3,1 hectare uitgeefbare grond en maakt deel uit van bedrijventerrein Dever. Het terrein is aangekocht voor herontwikkeling tot bedrijventerrein. Troostwijk Makelaars O.G. Den Haag begeleidde de verkoop namens de gemeente Lisse. De verkoopprijs is niet bekendgemaakt. Herstructurering van het voormalige PPO-terrein is mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland uit het Ontwikkelingsfonds Bedrijventerreinen. De voormalige Rijks Middelbare Tuinbouwschool (begin twintigste eeuw gesticht) is momenteel de enige opstal op het voormalige PPO- terrein en is inmiddels een gemeentelijk monument. Lisse is bereid om in overleg de vestiging van appartementen, kantoren, bedrijven of maatschappelijke instellingen in dit gebouw mogelijk te maken.

Reageer op dit artikel