nieuws

leidschendam-voorburg bespoedigt damplein

regios

De gemeente Leidschendam-Voorburg wil een artikel 19-procedure beginnen voor de nieuwbouw bij de Damplein-locatie.

Ze wil daarmee vrijstelling verlenen van de bepalingen in het bestemmingsplan, omdat de nieuwbouwplannen niet overeenstemmen met bouwregels die de gemeente voor het Damcentrum heeft bedacht. Zo is er ergens een gevel dertig centimeter hoger en wijken enkele panden af qua breedte.De combinatie Schouten De Jong/ Bouwfonds MAB Ontwikkeling ontwikkelt het project Damplein. Het nieuwe Damplein omvat 68 koopappartementen variërend in oppervlakte van 80 tot 450 m2, 2 stadswoningen en winkels en horeca boven een ondergrondse parkeergarage in het gebied tussen Sluiskant, Damstraat en Damplein. De 15 winkelunits variëren in oppervlakte van 80 tot 450 m2.Over het Dampleinplan ontstond vorige week enige commotie. Er zou een heel nieuw bestemmingsplan moeten worden gemaakt voor het centrum. Volgens de gemeente is dit niet nodig. Wel speelt dat de Raad van State binnenkort bepaalt of het bestemmingsplan of een gedeelte daarvan tijdelijk opgeschort moet worden.

Reageer op dit artikel