nieuws

Komst Media Markt naar woonboulevard Nijmegen gedwarsboomd

regios

Woonboulevard Het Rietveld in Nijmegen blijft verstoken van een Media Markt-vestiging.

Om verkeerstechnische redenen weigert het gemeentebestuur van Nijmegen namelijk het bestemmingsplan te verruimen waardoor de verkoop van bruin- en witgoed mogelijk zou worden. Bij dit besluit baseert het gemeentebestuur zich op onderzoek dat uitwijst dat door de komst van Media Markt er een half miljoen bezoekers per jaar extra naar de woonboulevard zouden komen. Deze toeloop vertaalt zich naar 320 autobewegingen extra per uur op koopavonden. In combinatie met de toch al drukke verkeerssituatie ter plekke acht het gemeentebestuur dit te veel.Media Markt was dé redding voor de noodlijdende woonboulevard die eigendom is van Nieuwe Steen Investments (NSI). Woonboulevard Het Rietveld heeft een oppervlakte van in totaal ongeveer 23.000 m2 en heeft een leegstand van ongeveer 6000 m2. Nu wordt gevreesd dat Media Markt niet komt. Dit heeft desastreuze gevolgen voor de levensvatbaarheid van de woonboulevard. Bij NSI bleek niemand bereikbaar om commentaar te geven.     

Reageer op dit artikel