nieuws

hoogste punt bereikt op terrein nieuwe energie

regios

Op het terrein van Nieuwe Energie in Haarlem is deze week het hoogste punt bereikt van Gebouw 6.

Het is een ontwikkeling van Maeyveld. Dit gebouw van ruim 2.600 m2 wordt naar verwachting medio 2007 opgeleverd en gaat onderdak bieden aan diverse creatieve bedrijven en organisaties. Eerder is op het terrein Nieuwe Energie al het herstel van een aantal industriële monumenten ter hand genomen.In het concept van Nieuwe Energie staan cultuur en creatieve industrie centraal. Op het terrein wordt een mix van monumentale oudbouw en nieuwbouw gerealiseerd. Daarbij gaat het in totaal om 26.000 m2 en een investering van enkele tientallen miljoenen euro’s. Maeyveld werkt nauw samen met de gemeente Haarlem, die onder meer voor de ontsluiting en bodemsanering zorgde en betrokken is bij de promotie en culturele programmering. Ook kwam er mede door toedoen van de gemeente Haarlem een subsidie beschikbaar van de provincie Noord-Holland voor het project Nieuwe Energie. De gevel van de door architect Max van Aerschot ontworpen nieuwbouw doet denken aan geschakelde Amsterdamse grachtenpanden. Van de ruimten in het pand (vanaf 85 m2) is inmiddels ruim de helft verhuurd. Onder meer fotopersbureau United Photos uit Haarlem en Stichting Museaal & Historisch Perspectief Noord-Holland zullen er hun intrek nemen. De interesse voor Nieuwe Energie neemt volgens Maeyveld-directeur Ton van Oosten toe: ? Nu aansluitend op de eerder begonnen restauratie ook de nieuwbouw op gang komt, gaat het snel. We zijn in gesprek met een toenemend aantal gegadigden en sluiten niet uit dat we binnenkort met de bouw van nog eens twee grote panden beginnen.’

Reageer op dit artikel