nieuws

hilton op hoek zeestraat/mauritskade

regios

Het Amerikaanse Hilton Hotels opent een vijfsterrenhotel in het centrum van Den Haag.

Al in september vorig jaar meldde Vastgoedmarkt dat projectontwikkelaar MBB hierover met de gemeente Den Haag en Hilton in onderhandeling was. Het hotel komt op de hoek van de Zeestraat en Mauritskade, waar nu het voormalige PTT-kantoor staat. Het krijgt 183 kamers, congresfaciliteiten en zestien woonappartementen. Verder komt er op de begane grond een grand café. Naast het hotel komt, in plaats van het bestaande fitnesscentrum Caesars Sport, een supermodern David Loyd (echtgenoot van oud- tenniskampioen Chris Evert) sportcentrum. Onder het complex komt een parkeergarage voor 200 auto’s. De bouwplannen worden nog deze maand ingediend. De kosten bedragen in totaal ruim 70 miljoen euro. Het hotel wordt gevestigd in een oud kantoor van de PTT. Het complex staat al lang leeg en wordt bewoond door antikrakers. Het bevat 13.000 m2 kantoorruimte plus 3000 m2 archief. MBB was aanvankelijk van plan het gebouw te slopen en te vervangen door een appartementencomplex. Dit stuitte op bezwaren van de omwonenden en de ‘buurman’, het Panorama Mesdag. De omwonenden zijn nu enthousiast over de plannen om er een Hilton te vestigen.

Reageer op dit artikel