nieuws

het oosten koopt pcm-gebouwen

regios

Woningcorporatie Het Oosten heeft de voormalige PCM-gebouwen aan de Wibautstraat aangekocht.

De panden worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. De corporatie wil met stadsdeel Oost/Watergraafsmeer en bouwer Heijmans een vernieuwingsplan ontwikkelen voor de ‘Parooldriehoek’. De Spaanse architect Joan Busquets is aangetrokken om het gebied te herontwikkelen. De Parooltoren blijft van Heijmans, maar wordt mogelijk ook bij de bouwplannen betrokken. De koop kwam rond na een conflict tussen PCM en ontwikkelaar Multi Vastgoed. Beide kwamen eerder overeen dat PCM naar een nieuw pand in de Parooldriehoek zou verhuizen. Later besloot PCM per 1 januari 2007 te verhuizen naar het Init-gebouw op het voormalige Storkterrein.

Reageer op dit artikel