nieuws

het oosten investeert in flexibele complexen

regios

Woningcorporatie Het Oosten wil twee duurzame, flexibele complexen bouwen waarin woningen, kantoren, winkels en horeca door elkaar worden gehuisvest.

In de Constantijn Huygensstraat in Oud-West komt een complex van 8000 m2. De bouw is daar reeds begonnen. In IJburg begint de corporatie begin september met de bouw van een complex van 40.000 m2. Beide gebouwen moeten eind 2007 zijn opgeleverd. Met beide projecten is volgens projectleider Rogier Noyon een bedrag van ‘tientallen miljoenen euro’s’ gemoeid. De corporatie heeft nog een derde complex van 65.000 m2 in de Baarsjes in de pijplijn. De ruimten voor wonen, werken en recreëren worden overigens alleen verhuurd. De ruimten worden met opzet leeg opgeleverd, vertelt projectleider Rogier Noyon. ‘Wij bouwen alleen het casco. De huurders kunnen zelf kiezen welke functie ze er vervolgens aan geven. Ze moeten ook zelf de bouwvergunning aanvragen. Nu is het op bepaalde etages niet mogelijk om woon- en kantoorfuncties naast elkaar te hebben. Maar we zijn nu met de gemeente Amsterdam in onderhandeling over een soepelere opstelling’, aldus Noyon.

Reageer op dit artikel