nieuws

heijmans ontwikkelt 225 woningen in apeldoorn

regios

Heijmans Vastgoed heeft een overeenkomst getekend met de gemeente Apeldoorn voor de ontwikkeling en realisatie van 225 koopwoningen in de wijk Zuidbroek in Apeldoorn.

De verwachte totale verkoopopbrengst bedraagt ongeveer 50 miljoen euro. Heijmans Vastgoed ontwikkelt en realiseert de woningen op basis van een stedenbouwkundig plan dat is opgesteld door de gemeente Apeldoorn. In dit plan stelt de gemeente hoge eisen aan mobiliteit, de integratie van water en groen en de toepassing van duurzame energie. Na de verkoop, bouwt Heijmans de woningen.De eerste fase van de wijk Zuidbroek, genaamd ‘het Mozaïek’, omvat 83 woningen. Hiervan worden 53 woningen gebouwd volgens het zogenoemde wenswonen-concept, waarin de koper het volume, de plattegronden, de gevelindeling en de materiaalkeuze van de woning grotendeels zelf kan bepalen. Heijmans verwacht aan het einde van 2007 de eerste woning op te kunnen leveren. De tweede fase van Zuidbroek, het Rooster, staat gepland vanaf 2008. In deze fase ontwikkelt en bouwt Heijmans 142 woningen.

Reageer op dit artikel