nieuws

haven heeft bedrijventerrein hoeksche waard nodig

regios

Wil Mainport Rotterdam in de toekomst blijven groeien, is in de Hoeksche Waard een havengerelateerd bedrijventerrein nodig van minimaal 120 hectare.

Bij hoge economische groei kan een tekort aan een dergelijk bedrijventerrein ontstaan van 450 hectare. Dat schrijft staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken aan de Tweede Kamer. De staatssecretaris baseert haar conclusie op een onderzoek van Buck Consultants International. Hieruit blijkt dat het ruimtetekort naar havengerelateerde activiteiten bij een gematigde economische groei 150 tot 215 hectare bedraagt. Als wordt uitgegaan van een hoge groei loopt het tekort zelfs op tot 450 tot 500 hectare. Verder is volgens de onderzoekers een goede ontsluiting van het gebied nodig. Tussen de A29 en de N217 moeten verbindingswegen komen. Van Gennip vindt wel dat de bouwplannen het Nationaal Landschap Hoeksche Waard niet te veel mogen schaden.

Reageer op dit artikel