nieuws

Grand Hotel de l’Empereur Maastricht officieel geopend

regios

Gisteravond heeft de Maastrichtse burgemeester G.

Leers het geheel gerenoveerde en uitgebreide Grand Hotel de l’Empereur tegenover het NS-station officieel geopend. Dit in Jugendstil gebouwde hotel, Rijksmonument, vierde twee jaar geleden zijn honderdjarig bestaan. Het hotel is tevens de bakermat van de Amrâth hotelgroep van de familie Van Eijl uit Bussum. Het hotel maakt deel uit van de hotelorganisatie Best Western. Grand Hotel de l’Empereur beschikt na de uitbreiding over 150 kamers, waarvan 55 in de categorie comfort, 62 in de categorie deluxe, negentien junior suites, zeven major suites, vier penthouse business suites (met eigen terras) en drie penthouse bruidsuites (eveneens met eigen terras). Daarnaast bevat het hotel vijftien zalen en vergadersuites met een capaciteit tot 350 personen. Voor speciale gelegenheden kan een capaciteit tot maximaal 1000 personen worden geboden. Verder heeft het hotel een à la carte restaurant met 65 plaatsen en een bar/brasserie voor tachtig personen. Het hotel beschikt verder over een verwarmd binnenzwembad, een sauna en een solarium tevens is er een ondergrondse parkeerplaats voor 88 auto’s. De Amrâth hotelgroep is eigendom van de familie Van Eijl. De totale omzet van de groep bedraagt 30 miljoen euro. De beleggingsportefeuille van het familiebedrijf met Giovanni van Eijl aan het hoofd ligt rond de 200 miljoen euro. De portefeuille omvat vijftien hotels in eigen exploitatie, plus een aantal verhuurde objecten, zoals het Dish Hotel in Hengelo, 5 Fletcher Hotels en De Graaf Wichman in Huizen. Amrâth Hotels en restaurants heeft verder beleggingen in op zichzelf staande horeca, en kantoor- en winkelpanden. Samen met de gemeente Assen ontwikkelt het bedrijf ook een leisure-project in het stadscentrum. Vorige week kocht Amrâth nog zijn vijftiende hotel, Max in het centrum van Heerlen. Naast het Grand Hotel de l’Empereur in Maastricht zijn er Best Western hotels in Heerlen, Born-Sittard, Eindhoven, Breda, Vlissingen, Middelburg, Nijmegen, Berg en Dal, Utrecht en Hilversum. Andere hotels van Amrâth zijn Motel Maarsbergen en Hotel Lapershoek. Amrâth bereidt nieuwe hotels voor in Haarlem (Grand Hotel Frans Hals), een stadshotel in Alkmaar en de renovatie van het Amsterdamse Scheepvaarthuis. Dit Scheepvaarthuis is sinds 1997 eigendom van de familie Van Eijl en wordt nog tot eind van dit jaar gehuurd door het GVB. In 2006 staat hier de opening van het Grand Hotel Amrâth Amsterdam gepland, een luxe vijfsterrenhotel met 160 kamers en vijftien suites.

Reageer op dit artikel