nieuws

golden tulip exploitant hotel ikea delft

regios

Golden Tulip gaat het hotel exploiteren dat komt te liggen naast het Ikea Concept Center langs de A13 bij Delft.

Het Tulip I(nn Delft gaat naar verwachting eind 2007 open en telt 140 kamers, conferentiezalen, een lounge, bar en restaurant, een sauna, fitnesszaal en andere ontspanningsfaciliteiten. Inter Ikea Systems Holding wordt eigenaar van het hotel. Golden Tulip neemt het management van de 140 kamers voor zijn rekening op basis van een lange termijn lease-overeenkomst. Jaarlijks ontvangt het opleidingsinstituut van Ikea, het Ikea Business College, zo’n duizend studenten vanuit heel de wereld die één tot twee weken in Delft verblijven. De bezetting van Tulip Inn Delft zal daarom naar verwachting voor gemiddeld zo’n 20 procent bestaan uit Ikea studenten. Een team van experts van Golden Tulip en Ikea ontwikkelt het interieuur en exterieur van het hotel. De experts gaan op zoek naar de juiste balans tussen de stijlen van beide organisaties. De nieuwste Ikea- meubels voor de hotelsector zullen niet ontbreken.In december 2004 tekenden Ikea en de gemeente Delft de koopovereenkomst voor de aan- en verkoop van ongeveer 37.000 m2 grond rondom de vestiging van Ikea in Delft. Ikea in Delft wordt bijna twee keer zo groot.; de oppervlakte wordt gefaseerd opgevoerd van ongeveer 22.000 m2 tot ongeveer 37.000 m2. Ook wordt er een nieuwe parkeergarage gebouwd die plaats biedt aan 730 auto’s terwijl op het terrein nog eens 220 parkeerplaatsen worden gecreëerd. De oplevering van het project stond gepland voor de zomer van 2006. Door problemen met de bouw zal de oplevering ongeveer een jaar later plaatsvinden.

Reageer op dit artikel