nieuws

Food Center Amsterdam blijft op huidige locatie

regios

Het Food Center Amsterdam blijft voorlopig op de huidige locatie aan de Jan van Galenstraat in Westerpark.

Het college van burgemeester en wethouders besloot begin deze week dat het Food Center in elk geval tot 2025 niet hoeft te verhuizen. De gemeente, die al jaren aanstuurt op een verhuizing om op de huidige locatie woningbouw te realiseren, kan verplaatsing of vernieuwing niet betalen en neemt nu ‘een afwachtende maar welwillende houding aan’. De ondernemers hebben de gemeente vorig jaar al laten weten niets te voelen voor een verhuizing. Het collegebesluit is conform de uitslag van een onderzoek dat de gemeente liet doen naar de toekomst van het Food Center. Veel bewoners klagen al jaren over geluidsoverlast van het bedrijventerrein. Het plan is nu aan de rand van het terrein gebouwen neer te zetten die als geluidswal zullen fungeren.     

Reageer op dit artikel