nieuws

europese prijs voor viaduct zaanstad

regios

Het Zaanse project A8ernA, waarbij onder een viaduct van de A8 een compleet nieuw dorpsplein verrees, heeft een gedeelde eerste plaats bij een Europese prijsvraag gewonnen.

Eind vorig jaar won het project al een prijs van het ministerie van VROM voor kindvriendelijke projecten. Op 30 juni aanstaande mag Zaanstad in Barcelona de ‘European Prize for Urban Public Space’ in ontvangst nemen. De tweejaarlijkse competitie wordt georganiseerd door zes Europese architectuurinstellingen, waaronder het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam. Zaanstad deelt de eerste prijs met een zee-orgel in Zadar (Kroatië). Er was een speciale prijs voor het tijdelijke gebouw op de plek van het Palast der Republik in het voormalige Oost-Berlijn.’We hadden nooit verwacht dat we zouden winnen’, zegt projectmanager Marion van Baak op de website van het blad Binnenlands Bestuur. Het architectenbureau van A8ernA had het project voor de prijsvraag opgegeven.

Reageer op dit artikel