nieuws

etten-leur krijgt ook sport- en onderwijshart

regios

Het gemeentebestuur van Etten-Leur presenteerde gisteren aan de gemeenteraad de plannen voor het gebied Trivium.

Het gaat om de bouw van een nieuw schoolgebouw voor het Munnikenheidecollege en de realisatie van een sportplaza. Etten-Leur werkt bij de realisatie van de plannen samen met ontwikkelaar Van Hemert Trivium in Giessen. Het nieuwe Munnikenheidecollege biedt plaats aan ongeveer 1100 leerlingen. Door de nabijheid van een sport- en leisurecentrum kan bovendien gebruik worden gemaakt van zowel de sportvoorzieningen als van de stagemogelijkheden die dit centrum gaat bieden. De planning is dat per 1 augustus 2007 het schoolgebouw in gebruik wordt genomen. In het naastgelegen sport- en leisurecentrum komt het zwembad, de tweede sporthal van Etten-Leur met twee gymzalen, een ruimte voor de realisatie van wellness met fitnessmogelijkheden, snowplay, een professionele bowlingbaan, een kinderspeelparadijs en 13.000 m2 detailhandel die hoofdzakelijk is gericht op sport, vrije tijd en spel. Uitgaande van de huidige planning gaat het sport- en leisurecentrum per 1 augustus 2008 open.Op 20 februari neemt de gemeenteraad een definitief besluit over de plannen.

Reageer op dit artikel