nieuws

Eerste paal nieuw stadsdeelkantoor Zuidoost

regios

Op dinsdag 6 april gaat de eerste paal de grond in voor het nieuwe stadsdeelkantoor Zuidoost aan het Anton de Komplein.

Bam Utiliteitsbouw ontwikkelt en bouwt voor het stadsdeel aan het nieuwe centrale plein van Zuidoost een gebouw van meer dan 13.000 m2 met maximaal 400 werkplekken. De kosten van het project zijn begroot op 31,45 miljoen euro.De entree van het gebouw komt te liggen aan het Anton de Komplein. Voor trouwstoeten en Vips komt er een aparte ingang aan de Bijlmerdreef. Architect van het stadsdeelkantoor is A+D+P architecten uit Amsterdam. Het stadsdeelkantoor verhuist, als het project begin 2006 klaar is, van drie locaties naar één. Voordat dit besluit werd genomen, is eerst nog onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van verbouwing van het bestaande gebouw aan de Bijlmerdreef of het onderbrengen van bestuur en ambtelijke organisatie in twee verschillende gebouwen. Die alternatieven zijn afgewezen vanwege de kosten en vanuit een toegevoegde efficiëntie die samenvoeging van de locaties voor de organisatie moet opleveren.Het nieuwe stadsdeelkantoor vormt straks samen met het nieuwe sportcentrum de noordoostelijke begrenzing van het Anton de Komplein.

Reageer op dit artikel