nieuws

duizend woningen in nieuwe wijk wijchen

regios

In de gemeente Wijchen wordt binnenkort begonnen met de bouw van een nieuwbouwwijk van 1000 woningen.

Deze wijk Huurlingsedam maakt deel uit van het Knooppunt Arnhem Nijmegen (KAN), waarbinnen 24.000 woningen moeten worden gebouwd. De eerste fase bestaat uit de bouw van een kleine 400 woningen. Daarvan mag de helft niet duurder zijn dan 172.000 euro. Van dat aantal moet weer 30 procent bestaan uit sociale huurwoningen. Driekwart van de grond is in handen van projectontwikkelaars. Op dit moment is nog niet bekend welke van de tien ontwikkelaars de woningen gaan bouwen. Hoogstwaarschijnlijk neemt woningcorporatie Talis uit Nijmegen de sociale woningbouw voor haar rekening. Voor de tweede fase moet de intentieovereenkomst nog worden ondertekend.

Reageer op dit artikel