nieuws

Drenthe ziet wel wat in seniorenstad

regios

Drenthe ziet wel wat in de bouw van een seniorenstad.

Dat zei gedeputeerde S. Swierstra van de provincie tijdens het congres ‘De regio pakt de ruimte’ in Groningen. Dat meldt Cobouw. Volgens de bestuurder is het idee van adviesbureau Inbo een ‘mes dat aan meerdere kanten kan gaan snijden’. Swierstra denkt dat Drenthe uitermate geschikt is voor de bouw van steden waar ouderen elkaar vermaken en verzorgen. De discussie over de bouw van steden die speciaal voor ouderen zijn ingericht, is eerder aangezwengeld door het adviesbureau Inbo dat het rapport ‘Ik ben al jaren bij de tijd’ heeft uitgebracht. Bij de uitwerking van de plannen werkt de onderneming samen met de bouwers Heijmans en Koninklijke Bam Groep. Projectontwikkelaar ING Real Estate is ook betrokken bij het project. Minister Dekker van VROM, die ook naar het congres in Groningen was afgereisd, pleitte voor de ontwikkeling van een regiovisie voor de stedenas Groningen-Assen. Het plan moet vergelijkbaar zijn met de uitvoeringsprogramma’s die momenteel voor vier andere Nationale Stedelijke Netwerken worden gemaakt, maar krijgt niet dezelfde status. Met het voorstel komt Dekker niet alleen de Tweede Kamer maar ook de provincies Friesland, Groningen en Drenthe tegemoet. De afgelopen weken zijn vanuit het Noorden veel lobbyisten naar Den Haag getrokken om de rijkssubsidie voor de regio veilig te stellen. Het kabinet wil de post uit het budget schrappen.     

Reageer op dit artikel