nieuws

dorint hotel eist onmiddellijke bouwstop

regios

Het Dorint Hotel Den Haag lijdt financiële schade door de bouwwerkzaamheden aan het World Forum Convention Centre (Nederlands Congres Centrum, NCC), waar de onderneming haar Haagse vestiging huurt.

Het hotel eiste daarom gisteren in een kort geding voor de voorzieningenrechter een onmiddellijke bouwstop.Het hotel heeft naar eigen zeggen nooit toestemming gegeven voor de bouw- en sloopwerkzaamheden. Advocaat Heynen zei dat het hotel door de geluidsoverlast en het uitzicht op een bouwput inkomsten misloopt. ‘Bij Dorint overnacht veel personeel van vliegmaatschappijen. In het najaar volgen nieuwe contractbesprekingen voor een periode van twee jaar. Wij vrezen dat de maatschappijen de bouw inzetten om een lagere prijs af te dingen’, aldus advocaat Heynen.Volgens het NCC heeft Dorint nooit bezwaar gemaakt tegen de bouwplannen. ‘Dorint is al jaren uit op huurverlaging. Dit is een nieuwe poging om een goede onderhandelingspositie te creëren’, zei advocaat Van der Kamp. Donderdag 7 september doet de rechtbank uitspraak.

Reageer op dit artikel