nieuws

Dordrecht krijgt sport- en zorgboulevard

regios

Dordrecht krijgt definitief een gezondheidspark met sportboulevard.

Zowel de gemeenteraad als het college van bestuur van het Albert Schweitzer-ziekenhuis stemt in met de realisatie van de plannen aan de N3. Het Gezondheidspark Dordwijk gaat ongeveer 100.000 m2 aan samenhangende functies omvatten: zorg, sport, commerciële voorzieningen, wonen en parkeren. De gemeente, het ziekenhuis en ontwikkelaar AM werken momenteel een ontwikkelingsovereenkomst uit. Zij streven ernaar deze overeenkomst op korte termijn te ondertekenen zodat de eerste realisatiewerkzaamheden nog dit jaar kunnen beginnen. Het gezondheidspark zal naar verwachting in 2009 geheel zijn voltooid. Het plan vergt een investering van ongeveer 250 miljoen euro; het aandeel van AM hierin ligt rond de 100 miljoen euro. Het college Bouw Ziekenhuisvoorzieningen draagt 60 tot 65 miljoen euro bij, de gemeente Dordrecht betaalt 46 miljoen euro.

Reageer op dit artikel