nieuws

doetinchem onderzoekt vertraagde bouwprojecten

regios

De gemeenteraad van Doetinchem laat onderzoek doen naar de verstoorde relatie tussen projectontwikkelaars Planoform en Rotij Planontwikkeling en de gemeente.

De gemeentelijke Rekenkamer zal ondermeer de bouwdossiers van twee stilliggende projecten doorlichten. Dat meldt dagblad Cobouw. Het gaat om de projecten Hamburgerbroek (herstructurering bedrijventerrein) en Wijnbergen (bouw van 1000 woningen). Deze liggen al lange tijd stil vanwege rechtszaken tussen belanghebbenden en projectontwikkelaars. De gemeenteraad heeft de indruk dat het vorige gemeentebestuur onduidelijke en financieel slecht doortimmerde afspraken heeft gemaakt. Bovendien kwam onlangs aan het licht dat de vorige CDA-wethouder Ruimtelijke Ordening vertrouwelijke informatie aan Rotij Planontwikkeling had toegespeeld. De huidige CDA-fractievoorzitter moest zich vorige week nog verantwoordden voor zijn rol als adviseur van projectontwikkelaar Planoform, die ook in Doetinchem actief is. Hij ontkende Planoform te adviseren in het Doetinchemse project.

Reageer op dit artikel