nieuws

discussie over renteaftrek op vbo-congres

regios

‘Het bestaande fiscale regime voor de eigen woning is duur, onrechtvaardig, niet effectief en onnodig ingewikkeld.

De hypotheekrenteaftrek voldoet niet aan de eisen die aan een bestendig belastingstelsel moeten worden gesteld. Het is ook kwetsbaar bij een oplopende rentestand.’ Dat stelt Leo Stevens, hoogleraar fiscale economie aan de Erasmus Universiteit, vanmiddag op het 21ste VBO-congres in Nieuwegein. In zijn rede zal hij vandaag met alternatieven komen. Joël van der Reijd, voorzitter van VBO Makelaar, is tegen de afschaffing. Volgens hem is de hypotheekrenteaftrek niet de oorzaak van de huidige problemen op de woningmarkt, noch zal de afschaffing ervan de problemen als sneeuw voor de zon doen verdwijnen.Thema van het congres in het NBC in Nieuwegein is Toekomstperspectieven op de Nederlandse vastgoedmarkt. Diverse sprekers behandelen onderwerpen als de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, prijsstunters, makelende woningcorporaties en WOZ-taxaties. De overige sprekers zijn prof. dr. J.A. Vijlbrief, directeur-generaal Economische Politiek bij het ministerie van Economische Zaken en P.C. Keur, directievoorzitter van de FGH Bank.

Reageer op dit artikel