nieuws

definitief ontwerp stedelijk museum

regios

In Amsterdam is gisteren het definitief ontwerp gepresenteerd voor de renovatie en uitbreiding van het Stedelijk Museum.

Het bestaande gebouw van de architect Weismann aan de Paulus Potterstraat ondergaat een renovatie en aan het Museumplein komt een nieuw gebouw met een ontvangsthal voor het publiek. De bouw begint medio 2006 en in 2008 heropent het museum zijn deuren. In 2008 beschikt het Stedelijk Museum over:• 8000 m? expositieruimte, de helft meer dan vroeger.• Een riante ontvangsthal met verschillende publieksfuncties: een informatiecentrum met bibliotheek, een nieuw restaurant met terras aan het plein en een boekwinkel.• Goed geoutilleerde voorzieningen voor de restauratie van kunstwerken, de logistieke afhandeling van kunstwerken en andere goederen.• Een nieuw kantoor.Opdrachtgever is de gemeente Amsterdam (Projectmanagementbureau) en het bouwmanagement ligt in handen van DHV Bouw en Industrie. Architect is Benthem Crouwel Architekten. De omvang na de renovatie en uitbreiding is in totaal 25.690 m?. Het voorplein beslaat 2.550 m?. Met de nieuwbouw en renovatie is een investering gemoeid van 61.400.000 euro (prijspeil december 2003). Deze inschatting is conform het door de Gemeenteraad op 25 november 2004 vastgestelde budget. Het Stedelijk Museum heeft zijn activiteiten en tentoonstellingen sinds 16 mei 2004 tijdelijk verplaatst naar het SMCS (Stedelijk Museum Centraal Station) in het voormalig postkantoor aan de Oosterdokskade.

Reageer op dit artikel