nieuws

bouw woontorens roomburg gestart

regios

De bouw van drie nieuwe woontorens in de wijk Roomburg te Leiden is gestart.

Van dit project zijn reeds 105 van de 127 woningen verkocht. De woontorens worden op een unieke locatie langs het Rijn-Schiekanaal gebouwd. Ze worden gepositioneerd op een private stallinggarage en tellen in totaal 122 appartementen en 5 penthouses. De ontwikkeling en realisatie van het project is in handen van Van der Vorm Bouw uit Papendrecht. De totale bouwactiviteiten van start tot laatste oplevering zullen ongeveer twee jaar duren. Het ontwerp van de woontorens is in samenspraak ontwikkeld met de Dienst Bouwen en Wonen van de gemeente Leiden. Voor de architectuur tekende Architectuurcentrale Thijs Asselbergs uit Haarlem. Constructief is het plan uitgewerkt door ABT Adviesbureau voor Bouwtechniek uit Arnhem. Het ontwikkelrisico is door de gemeente Leiden overgedragen aan Van der Vorm Bouw. De verkoop vindt plaats via De Laat en Kromhout Makelaardij in Leiden en Voorschoten.

Reageer op dit artikel