nieuws

bouw project hoffelijk raalte begonnen

regios

Eind vorige week luidde wethouder Elshof het begin in van het project Hoffelijk Raalte door de beganegrondvloer te leggen van een van de 86 woningen.

De gemeente is altijd een voorstander geweest van realisatie van het project. ‘Nadat de laarzenfabriek van Hevea is verplaatst, ontstond er een mogelijkheid voor een verbinding tussen het dorp en de wijk De Enk. Hoffelijk Raalte slaat daar nu een stijlvolle brug tussen’, licht wethouder Elshof de positieve houding van de gemeente toe. ‘In dit project is gekozen voor een stijl uit de jaren dertig. De wijk krijgt een zeer prettige uitstraling en wordt erg gemoedelijk’, stelt wethouder Elshof. Vrijwel alle koopwoningen, 66 grondgebonden woningen en veertien appartementen zijn in hoog tempo verkocht. De grondgebonden woningen variëren in prijs van 218.000 tot 524.000 euro, de appartementen van 209.000 tot 350.000 euro. De zes huurwoningen worden verhuurd door woningcorporatie BWS. Het hele project Hoffelijk Raalte wordt naar verwachting medio 2007 opgeleverd. Rabo Vastgoed sloot enkele jaren geleden een overeenkomst voor de financiering en ontwikkeling van dit project met de initiatiefnemer De Enk Raalte, bestaande uit Verhoeve Project Participatie te Hummelo en Torenstad Projectontwikkeling in Zutphen. De architect is Leeflang Architectuur in Vorden en aannemer is Nijhuis Bouw, vestiging Rijssen.

Reageer op dit artikel