nieuws

Bouw appartementencomplex op plek KPN-toren

regios

De voormalige 51 meter hoge KPN-toren op de hoek van de Binnenrotte en de Hoogstraat in het centrum van Rotterdam wordt gesloopt om plaats te maken voor de bouw van een woontoren van 70 meter hoog met daarin 120 appartementen en ongeveer 3000 m2 ruimte op de begane grond voor winkels en horeca.

OVG Projectontwikkeling, die eerder een door de gemeente Rotterdam uitgeschreven competitie won voor de ontwikkeling van de locatie, verwacht dat de sloop in het vroege voorjaar van 2005 begint. Het begin van de bouw volgt dan eind volgend jaar. Volgens directeur Van Oostrom van OVG Projectontwikkeling wordt binnen twee weken besloten of de appartementen worden verkocht dan wel verhuurd. Ook de bebouwing op de hoek van de Librijesteeg en de Binnenrotte wordt gesloopt. Op deze plek wordt naar verwachting 15.000 m2 kantoorruimte gerealiseerd met winkels op de begane grond. De huidige parkeergarage in het hart van het gebied Botersloot/Librijesteeg, Binnenrotte/Hoogstraat wordt uitgebreid met 210 plaatsen. Met de voorgestelde ontwikkelingen is een investering gemoeid van ongeveer 80 miljoen euro. Tussen beide nieuwbouwlocaties in ligt de KPN-telefooncentrale, die een groot deel van Rotterdam bedient. Bij de realisering van het project wordt een revolutionaire bouwmethode toegepast. Dit om de minste trilling te vermijden waardoor het telefoonverkeer gestoord zou worden. De KPN-toren staat, sinds KPN naar de Rotterdamse Kop van Zuid verhuisde, al weer enige jaren leeg. Aanvankelijk wilde de huidige eigenaar van het complex, de gemeente Rotterdam, dat het gebouw zou worden gestript en voorzien van een nieuwe gevel. Door de malaise op de kantorenmarkt is afgezien van deze optie.     

Reageer op dit artikel