nieuws

beverwijk presenteert plannen stationsplein

regios

Het gemeentebestuur van Beverwijk presenteert op maandag 13 februari aan de bewoners de plannen voor de stedenbouwkundige invulling van het Stationsplein en het Hertenkamp.

Op deze historische locatie in Beverwijk komen allerlei zorgvoorzieningen, maar ook het Stadhuis, de school van Heliomare, een hotel en woningen. Tijdens de inspraakavond op 13 februari presenteert de architect-stedenbouwkundige Ashok Bhalotra de twee modellen die zijn ontwikkeld voor de stedenbouwkundige uitwerking, het zogenaamde Hof en Boog-model. In totaal is sprake van 57.000 tot 66.000 m2 aan nieuwe functies en 765 tot 880 ondergrondse parkeerplaatsen. De gemeente Beverwijk werkt bij de uitwerking van de plannen samen met de provincie Noord-Holland, de gemeente Velsen, NS Vastgoed, Prorail en Rijkswaterstaat.

Reageer op dit artikel