nieuws

Begin uitvoering bedrijventerrein Voorsterpoort Zwolle

regios

Maandag 20 september wordt een begin gemaakt met de uitvoering van het bedrijventerrein Voorsterpoort in Zwolle.

Hier wordt de komende jaren 235.000 m2 aan vloeroppervlak gerealiseerd. Het begin van de uitvoering bestaat uit de bouw van een honderd meter hoge kantoortoren. Huurder wordt ABN Amro Verzekeringen. Het wordt het hoogste gebouw van de stad en omgeving.De toren is een ontwikkeling van Bouwfonds. Het gebouw omvat ongeveer 34.000 m2 en telt 475 parkeerplaatsen. De toren wordt op het nu nog braakliggende terrein Voorsterpoort gebouwd. In dit gebied tussen de A28 en de binnenstad staat tot het jaar 2020 de ontwikkeling op het programma van 235.000 m2 kantoorruimte, 110.000 m2 grootschalige en 20.000 m2 perifere detailhandelsvoorzieningen. Met de ontwikkeling van Voorsterpoort is een investering gemoeid van ongeveer 1 miljard euro.’We zijn volop in onderhandeling met partijen die zich hier willen vestigen’, zegt een woordvoerder van de gemeente Zwolle. Volgens R. Mos, adjunct-directeur van de Kamer van Koophandel regio Zwolle, is in de stad een tegendraadse beweging gaande op de kantorenmarkt. ‘Elders in het land wordt geklaagd over leegstaande kantoren, in Zwolle moet juist worden bijgebouwd. Aanwas van bedrijven die de Randstad verruilen voor het oosten en een terughoudend beleid van de gemeente zorgen voor een leegstand van slechts 1 tot 2 procent van het totaal aantal kantoren’, aldus Mos.     

Reageer op dit artikel