nieuws

Begin restauratie rijksmonument Berlage Office

regios

Morgen begint de restauratie van het rijksmonument Berlage Office aan de Hofweg 11 in Den Haag, pal tegenover het Binnenhof.

Architect Berlage ontwierp in 1914, in opdracht van Modehuis Meddens en Zoon, een warenhuis aan de Hofweg. Meddens heeft dit pand onlangs verkocht aan projectontwikkelaar Provast, die samen met het Amsterdamse architectenbureau Kentie en Partners Architecten een herontwikkelingsplan heeft gemaakt. De begane grond blijft in gebruik bij Modehuis Meddens. De drie verdiepingen worden omgevormd tot ongeveer 1500 m2 zeer luxe kantoorruimte met uitzicht over het Binnenhof. Berlage Office zal na restauratie door Provast in eigendom worden overgedragen aan Redevco Nederland. Dit met uitzondering van het gedeelte waar KLM Arbo Services is gevestigd. Dit voormalige hoofdkantoor van KLM blijft bij KLM in bezit. De verhuur van de kantoorruimte is in handen van Frisia Makelaars, die eveneens betrokken was bij de aan- en verkoop. De huurprijs bedraagt 210 euro per vierkante meter per jaar. Het gehele pand zal medio 2005 worden opgeleverd. Meddens zal het winkelgedeelte voor oplevering grondig moderniseren.    

Reageer op dit artikel