nieuws

arbeidsplaatsen nemen verder toe

regios

Sinds medio 2004 stijgt de werkgelegenheid in Amsterdam gestaag, ook in het eerste kwartaal van 2006.

Sinds medio 2004 daalt ook de werkloosheid en ook deze trend zet zich door. In het eerste kwartaal van 2006 kwamen er in Amsterdam 1.153 banen bij, op 1 april 2006 waren er 415.539 arbeidsplaatsen in Amsterdam.De werkgelegenheid steeg in het eerste kwartaal vooral in de zakelijke dienstverlening en in de bouwnijverheid. Een belangrijke bijdrage aan de groei van de werkgelegenheid in de zakelijke dienstverlening leverde schoonmaakbedrijf CSU, dat van Diemen naar Amsterdam-Zuidoost verhuisde. Slotervaart verwelkomde PricewaterhouseCoopers. Dit bedrijf verliet zijn gebouw aan het Prins Bernhardplein in stadsdeel Oost/Watergraafsmeer en vestigde zich in kantoorgebouw Westgate in het kantorengebied Riekerpolder.

Reageer op dit artikel