nieuws

achmea bouwt nieuw kantoor in apeldoorn

regios

Achmea Vastgoed gaat op zijn locatie aan de Laan van Malkenschoten in Apeldoorn een nieuw kantorencomplex bouwen voor Centraal Beheer Achmea.

Binnen vijf jaar wil Achmea het nieuwe pand betrekken. Het huidige kantoor van Centraal Beheer aan de Prins Willem Alexanderlaan, dat een oppervlakte heeft van ongeveer 32.000 m2, wil Achmea verkopen. Of dit lukt is evenwel onzeker. Zowel Achmea als de gemeente Apeldoorn houdt er rekening mee dat het pand moet wijken voor nieuwbouw. Het pand in de Apeldoornse binnenstad is een creatie van Herman Hertzberger, die het herontwerp in de jaren 1967-1970 maakte. Samen met twaalf andere Nederlandse gebouwen behoort het Centraal Beheer-kantoor tot de duizend beste van de hele wereld.Inmiddels is een projectgroep geformeerd met vertegenwoordigers van Achmea en de gemeente Apeldoorn, die een intentieovereenkomst voorbereidt. Die zou in de herfst moeten worden getekend door de raad van bestuur van Achmea’s moedermaatschappij Eureko en het gemeentebestuur.

Reageer op dit artikel