nieuws

Kroonenberg steekt miljoenen in metamorfose Dordtse binnenstad

Projectontwikkeling

Vastgoedbelegger en -ontwikkelaar Kroonenberg Groep uit Amsterdam gaat  miljoenen euro’s steken in de metamorfose van een deels leegstaand winkelpand en nabijgelegen panden in de Dordtse binnenstad.

Kroonenberg steekt miljoenen in metamorfose Dordtse binnenstad
Het Lindershuis en nabije omgeving in Dordrecht. Foto: Google Maps

Het betreft het gebied dat begrensd wordt door de Visstraat, Lange Breestraat, Bethlehemplein en Raamstraat. Kroonenberg is er al eigenaar van het monumentale Lindershuis. Het bedrijf van Lesley Bamberger liet het gebouw in 2012 grootscheeps renoveren,waarna het gebouw achtereenvolgens goeddeels eerst door kledingwinkel The Sting en nu Costes wordt gebruikt.

Opkopen omliggende panden

De naastgelegen winkelruimte waar tot het faillissement in 2016 van het later doorgestarte Scapino zat  In de tussenliggende jaren kocht de Amsterdamse vastgoedbelegger ook omliggende panden op.

90 kamers

In het Lindershuis, goed voor 2.500 m2 vloeroppervlakte, wil Kroonenberg een luxe hotel met 90 kamers realiseren, waarbij de huidige winkelfunctie in een deel van het pand blijft gehandhaafd. Daarnaast moet er tussen het Lindershuis en verdere bebouwing aan de Visstraat ruimte ontstaan voor een binnenhof met terrassen, horeca en woningen. Het totale project krijgt de naam Lindershof.

Goede markt

Tegen het Algemeen Dagblad geeft hoofd projectontwikkeling Olaf Nieuwenhuis van Kroonenberg aan nadrukkelijk te geloven in een goede toekomst voor Dordrecht. ‘We zien dat Dordrecht het goed doet. Het is een stad met prachtige kansen. Ook voor het hotel denken we dat hier een goede markt is.’

De projectontwikkelaar hoopt in 2020 al te beginnen met de metamorfose.

Reageer op dit artikel