nieuws

80 stuks middenhuur aan westkant Kralingse Bos

Projectontwikkeling

De gemeente Rotterdam heeft samen met ontwikkelaars Heijmans en ERA Contour vanmiddag de handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor de woonwijk Nieuw Kralingen.

80 stuks middenhuur aan westkant Kralingse Bos
Nieuw Kralingen Beeld West8

De ontwikkelaars werken samen als de Ontwikkel Combinatie Nieuw Kralingen (OCNK) en bouwen samen met de gemeente maximaal 800 woningen aan de westkant van het Kralingse bos. Dit is de grootste uitbreiding van woningen binnen de ring sinds jaren.

Goede balans

Op 14 juni 2018 stelde de gemeenteraad de Gebiedsvisie Nieuw Kralingen al vast. Daarin staat onder meer dat er een goede balans in de wijk moet zijn. Van de 800 woningen is het grootste gedeelte koopwoningen vanaf 400.000 euro, maar de ontwikkelaars bouwen ook 80 sociale huurwoningen, ongeveer 80 huurwoningen in het middensegment en 50 koopwoningen met een prijs tot 400.000 euro. Aan de noordkant van de woonwijk ontstaat een nieuwe bedrijvenstrook.

Bedrijventerrein

De ontwikkelcombinatie heeft de gronden van het bedrijventerrein Boezembocht gekocht. Op deze plek en op het terrein van de uitvoeringslocatie van Stadsbeheer, ook wel bekend als de kwekerij van de gemeente Rotterdam, wordt de nieuwe wijk gebouwd. De Bosdreef wordt in noordwestelijke richting verplaatst, zodat de bewoners van Nieuw Kralingen direct toegang tot het bos hebben. Het verkeer wordt dan ontsloten in het verlengde van de Gordelweg. Via deze nieuwe route kan het verkeer vanuit Alexanderpolder, het Centrum, Noord en Kralingen-Crooswijk bereiken en andersom.

Bestaande bedrijven

De uitvoeringslocatie van Stadsbeheer verhuist naar de Melanchtonweg en de Fairoaksbaan. Daar is genoeg plek voor de opslag, de kwekerij, het bomendepot en het kantoor van Stadsbeheer. Bijna alle overige bestaande bedrijven in de directe omgeving zijn ingepast en blijven in het gebied actief.

Reageer op dit artikel