nieuws

Wat gaat er gebeuren met Barbizonlaan 1 in Capelle?

Projectontwikkeling

Wat gaat er gebeuren met Barbizonlaan 1 in Capelle?
Een impressie door Arcom van de nieuwe invulling van Barbizonlaan 1 in Capelle aan de IJssel.

Met het vertrek van één van de huurders is de transformatie van een kantoorgebouw aan de Barbizonlaan 1 in Capelle aan den IJssel weer een stap dichterbij gekomen. 

Vandaag werd bekend dat de gereformeerde zorgaanbieder Cedrah het kantoorgebouw volgend voorjaar verruilt voor een nieuwe behuizing in Barendrecht. Aanleiding voor de verhuizing van het Centraal Bureau, waar de stafdiensten van de woon-zorg aanbieder huizen, is dat het huidige pand in Capelle aan den IJssel in 2018 is verwisseld van eigenaar. De nieuwe eigenaar Staete Invest heeft te kennen gegeven dat deze het pand aan de Barbizonlaan 1 gaat herbestemmen voor woningbouw.

Nabij de A20

Staete Invest betaalde Meag 2.750.000 euro voor het pand dat dateert uit 1991 en in totaal 3.641 m2 kantoorruimte omvat. Het object is gelegen op een bedrijventerrein nabij de A20. De komende jaren zullen meerdere kantoorgebouwen in dit gebied getransformeerd worden naar woningen.

54 appartementen

Op de site van mede-ontwikkelaar Ridge staat dat een na de transformatie een gebouw met 54 appartementen ontstaan, verdeeld over zes woonlagen. De appartementen bestaan uit een woonkamer, slaapkamer en een badkamer. De appartementen hebben een omvang van c. a 60m2 GBO. De appartementen op de bovenliggende verdiepingen krijgen een te openen gevel waardoor een semi-buitenruimte ontstaat. De appartementen beschikken daarnaast over een grote gezamelijke buitenruimte op het dak.

ARCOM uit Veenendaal is als architect verantwoordelijk voor het ontwerp.

 

Reageer op dit artikel