nieuws

Wat betaalde Baarnse fondsbeheerder voor Rotterdams transformatiepand?

Projectontwikkeling

Wat betaalde Baarnse fondsbeheerder voor Rotterdams transformatiepand?
Kantoorgebouw Nieuw Hoboken aan de Rochussenstraat 125 in Rotterdam

De Amsterdamse projectontwikkelaar Readyforliving start eind dit jaar met de herontwikkeling van kantoorgebouw Nieuw Hoboken nabij het Erasmus MC in Rotterdam tot 97 huurappartementen.

Het kantoorgebouw aan de Rochussenstraat 125 is genoemd naar een bekend Rotterdams redersgeslacht. Het gebouw van ruim 5.500 m2 v.v.o. zal straks bestaan uit 97 huurappartementen van tussen de 38 en 100 m2 groot. Er zijn 32 parkeerplaatsen in de eigen parkeergarage en zo’n 300 fietsparkeerplaatsen voorzien.

Drie woningfondsen

Uit gegevens van het Kadaster blijkt dat er 14,8 miljoen euro is betaald voor het voormalige kantoorpand.  Fondsbeheerder Credit Linked Beheer uit Baarn zal het gebouw in één van de door haar beheerde woningfondsen opnemen. Het bedrijf beheert Credit Linked Beheer, gevestigd in Baarn, is beheerder van drie woningfondsen: het Huurwoningen Nederland Fonds, het Duurzaamwoningen Fonds en het Groenwoningen Fonds.

Eerdere deal

Het is niet de eerste deal tussen Credit Linked Beheer en Readyforliving. De Baarnse fondsbeheerder kocht vorig jaar al 18 turnkey vrije sector huurwoningen in HanzePark Lelystad van de Amsterdamse projectontwikkelaar.

De oplevering van Nieuw Hoboken staat gepland voor het tweede kwartaal van 2021.

Reageer op dit artikel