nieuws

Somerset stopt 250 mln in Eindhovense binnenstad

Projectontwikkeling

Somerset stopt 250 mln in Eindhovense binnenstad
Somerset Capital Partners gaat circa 250 miljoen investeren in de herontwikkeling van de Holiday Inn locatie in het centrum van Eindhoven.

Somerset Capital Partners gaat circa 250 miljoen investeren in de herontwikkeling van de Holiday Inn locatie in het centrum van Eindhoven.

Recentelijk is door Somerset het hotel Holiday Inn aan de Montgomerylaan gekocht van New Century, een aan de beurs van Hong Kong genoteerde trust. De overeenkomst betreft een aandelentransactie van de Nederlandse vennootschap. Het hotel is gesitueerd op de hoek Pastoor Petersstraat, Fellenoord en Montgomerylaan, aan de noordzijde en op korte loopafstand van het centraal station van Eindhoven

80.000 m2

Het gebouw, dat dateert uit het begin van de jaren ’70 en een bruto vloeroppervlakte kent van circa 12.000 m2, is nog langjarig verhuurd aan Eden Hotels, die een franchise overeenkomst hebben met InterContinental Hotels Group. Op deze plek wil Somerset een gemengde herontwikkeling realiseren van in totaal 80.000 m2, waarvan 55.000 m2 residentieel, 15.000 m2 hotel en zo’n 10.000 m2 commerciële voorzieningen. Gedacht wordt aan een groot complex met twee of drie torens.

Met de plannen is een slordige 250 miljoen euro gemoeid volgens Frans Landmeter, partner bij Somerset. Hij hoopt dat de bouw over twee jaar kan starten.  ‘ Deze investering bevindt zich midden in het hart van Brainport, met een strategische locatie aan het centraal station en heeft een significante herontwikkelingspotentie in KnoopXL.’ Volgens hem bewijst de transactie dat Somerset, vooral bekend van logistieke vastgoedprojecten, ook serieus geïnteresseerd is in andere segmenten van de vastgoedsector.

Eden Hotels

Leon Dijkstra, eigenaar en ceo van Eden Hotels: ‘Ik doe graag mee met de creatie van een geheel nieuwe, markante stadsentree waarin wij een interessante ‘win-win’ situatie zien en van waaruit een bijzondere huisvesting en exploitatiegroei voor ons bedrijf ontstaat. Hierin hebben we alle geloof, waarbij we de intentie hebben uitgesproken om onze faciliteiten niet enkel te beperken tot een hoogwaardig hotel, maar ook in te zetten voor long/short stay, congres/vergadervoorzieningen.’

Onder de noemer ‘Eindhoven Internationale Knoop XL’ ondergaat het stationsgebied van Eindhoven de komende jaren een serieuze gedaanteverwisseling. Als één van de belangrijkste economische kerngebieden van Nederland wenst de overheid de verblijfskwaliteit in het hart van de stad een omvangrijke kwaliteitsimpuls te geven. Het Rijk, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven hebben hiertoe een overeenkomst gesloten.

Spoorzone

Jos Roijmans, programmamanager Spoorzone: ‘De omgeving rondom het centraal station moet hét visitekaartje worden van Brainport Eindhoven, waaraan de identiteit van technologie, design en kennis wordt verbonden. De plannen voor de HIE locatie, samen met E-district en soortgelijke initiatieven, bewijst dat onze stad een serieuze interesse geniet van ontwikkelaars en internationale investeerders.’

Gezamenlijke ambities

Somerset, Eden Hotels, de gemeente Eindhoven alsmede KCAP, de supervisor van de gemeente voor dit stadsdeel, zullen samenwerken om de gezamenlijke ambities van alle betrokken partijen waar te maken. Hieraan zullen zowel lokale als internationale architecten hun bijdrage gaan leveren.

 

Reageer op dit artikel