nieuws

Schiedam accepteert provinciale weigering Decathlon niet

Projectontwikkeling

Schiedam accepteert provinciale weigering Decathlon niet
Vrouwe Justitia

Schiedam legt zich waarschijnlijk niet neer bij het besluit van de provincie Zuid-Holland om geen ontheffing te verlenen voor de komst van sportwinkel Decathlon naar Sportpark Harga.

Dat meldt Retailtrends.nl. ‘Een vervolgstap die openstaat, is een gang naar de Raad van State’, zegt een gemeentewoordvoerder. ‘Officieel moet ik zeggen dat we het overwegen, omdat we het besluit en de onderbouwing ervan goed moeten bestuderen. Maar de kans is redelijk aanwezig dat we dat inderdaad gaan doen.’ De gemeente vindt het onbegrijpelijk dat Gedeputeerde Staten de wens van de meerderheid van Provinciale Staten naast zich neerleggen.

Gedeputeerde Staten blijven erbij dat detailhandel thuis hoort in bestaande winkelgebieden en willen geen uitzondering maken voor Decathlon. Ontheffing voor een vestiging van Decathlon zal een negatief effect hebben op het functioneren van de bestaande centra, het reduceren van autogebruik en het concentreren van detailhandel in de centra. Ook vreest gedeputeerde Anne Koning een precedentwerking.

7.000 m2

Decathlon is een van de buitenlandse retailers waar de Raad van State het druk mee heeft. Gevestigde retailers vechten tot op het hoogste niveau tegen de komst van buitenlandse concurrenten, zo bleek uit het winkelonderzoek 2017 van Vastgoedmarkt. De Raad van State gaf Zuid-Holland eerder dit jaar opdracht om nog een keer naar de plannen te kijken. Dat is nu gebeurd, maar de mening van de provincie is niet veranderd. In Schiedam wil de Franse retailer een winkel van 7.000 m2, met sportvelden en 375 parkeerplaatsen. Het college van Schiedam vindt dat dit zogenoemde try-and-buy-concept van grote waarde is voor de vergroting van de sportparticipatie in Schiedam.

Reageer op dit artikel