nieuws

Provast ontwikkelt Nederlandse hoofdkantoor Galapagos

Projectontwikkeling

Provast ontwikkelt Nederlandse hoofdkantoor Galapagos

Op het Leiden Bio Science Park ontwikkelt Provast het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor voor Galapagos.

Het farmaceutische onderzoeksbedrijf wordt eigenaar van het gebouw met 17.000 m2 kantoor- en laboratoriumruimte. Het pand op een zichtlocatie langs de A44 moet een blikvanger worden met een spectaculair atrium.

Flexibele verdiepingsvloeren

Het ontwerp van de hand van OZ Architects kenmerkt zich door een moderne uitstraling en grote transparantie. De flexibele verdiepingsvloeren met extra vrije hoogte zorgen er mede voor dat het gebouw toekomstbestendig is, aldus Provast.

Galapagos is een beursgenoteerd biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. De ambitie is uitgroeien tot een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling en commercialisatie van nieuwe medicijnen die het leven van mensen verbeteren.

Grootste kenniscluster life sciences

Het Leiden Bio Science Park (LBSP) is het grootste kenniscluster van Nederland op het gebied van life sciences & health. De clustering van hoogwaardig onderwijs, onderzoek, zorg en bedrijfsleven trekt studenten, wetenschappers en ondernemers vanuit de hele wereld naar deze locatie.

Provast werd bij deze transactie geadviseerd door JLL en Loyens & Loeff. Galapagos werd geadviseerd door CBRE en Pels Rijcken.

Reageer op dit artikel