nieuws

Oude V&D Groningen wordt goeddeels kantoorruimte

Projectontwikkeling

Vastgoedontwikkelaar MWPO heeft de aandelen van het voormalig V&D gebouw aan de Grote Markt in Groningen gekocht van CBRE Dutch High Street Club, een van de Nederlandse investeringsvehikels gemanaged door CBRE Global Investors.

Oude V&D Groningen wordt goeddeels kantoorruimte
Het voormalige V&D in de binnenstad van Groningen

Het pand aan de Grote Markt wordt komend jaar getransformeerd tot Het Groot Handelshuis. In totaal is er 7.000 m2 kantoorfunctie ingeruimd in het voormalige warenhuis. Er komen moderne kantoren, flexplekken, en vergaderplekken. Een atrium op de eerste verdieping fungeert als ontmoetingsruimte en verbindt de twee delen van het gebouw. Het ontwerp van Het Groot Handelshuis wordt gemaakt door architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen.

Jumbo verdubbeld

Daarnaast wordt de huidige Jumbo van 900 m2 op de begane grond  (inclusief Foodcafé) verdubbeld  en zal La Place (1.200 m2) haar restaurant op de vierde verdieping behouden. Tevens vinden er gesprekken met de gemeente Groningen plaats om de kelder te transformeren tot openbare fietsenkelder van 1.850 m2 die zowel vanaf de Oude Ebbingestraat als de Stalstraat bereikbaar is.

‘Liquiditeit gemaximaliseerd’

Martijn Vlasveld, Portfolio Manager CBRE Dutch High Street Club, stelt dat de verkoop van dit object conform de strategie van het fonds is waarbij de focus ligt op de sterkste retail locaties. ‘Door actief asset management is de liquiditeit van dit niet-strategische object gemaximaliseerd, waartoe het contracteren van Jumbo Supermarkten voor de volledige begane grond en het vernieuwen van de huurovereenkomst met LaPlace aan hebben bijgedragen.’

MWPO werd bij de verwerving bijgestaan door Trip Advocaten & Notarissen, Dirkzwager Legal & Tax en CBRE | Debt & Structured Finance. CBRE Global Investors werd bij de verkoop commercieel bijgestaan door Kooistra Feenstra Bedrijfsmakelaars en juridisch door Houthoff.

Eind 2019 start de bouw van Het Groot Handelshuis. Naar verwachting kunnen eind 2020 de eerste huurders en bezoekers het pand betreden.

Reageer op dit artikel