nieuws

Nieuw kantoor EMA in Amsterdam opgeleverd

Projectontwikkeling

Dura Vermeer en Heijmans hebben gisteren de nieuwbouw opgeleverd van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA) aan de Domenico Scarlattilaan in Amsterdam.

Nieuw kantoor EMA in Amsterdam opgeleverd

In mei 2018, twee maanden na de officiële contractondertekening ging de eerste paal de grond in voor het 39.000 m2 grote gebouw, waarvan zeven grote vergaderzalen. De negentien verdiepingen hebben een totale hoogte van 81 meter. Normaal staat voor zo’n project drie jaar in plaats van de achttien maanden die het geduurd heeft, stelt de bouwcombinatie.

De komst van EMA vanuit Londen naar Amsterdam volgt op de aankondiging van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. EMA is verantwoordelijk voor de kwaliteit en veiligheid van nieuwe geneesmiddelen voor mensen en dieren die op de Europese markt worden toegelaten. Bij het naar Amsterdam halen van EMA heeft de rijksoverheid een belofte gedaan aan Europa: op 15 november 2019 staat er een nieuw kantoor met 1.300 werkplekken.

De bouwcombinatie werkte samen met onder meer MVSA Architects, Okra Landschapsarchitecten, Fokkema & Partners Architecten, DGMR, DWA, SDR Elektrotechniek, Van Dorp en Van Rossum Raadgevende Ingenieurs.

Reageer op dit artikel