nieuws

Feyenoord City sleept steun raad binnen met extra woningen

Projectontwikkeling

Feyenoord City sleept steun raad binnen met extra woningen
Een impressie door MOMA en LOLA van Feyenoord City uit het jongste masterplan

Het stevig opgepluste woningprogramma voor Feyenoord City heeft er volgens het Algemeen Dagblad voor gezorgd dat een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad weer achter het plan staat. 

Eerder dit jaar was er in raad wat twijfel ontstaan over de haalbaarheid van de plannen, met name bij collegepartij PvdA en Leefbaar Rotterdam, veruit de grootste fractie in de Rotterdamse gemeenteraad. De recente presentatie van het masterplan heeft de stemming bij beide fracties echter doen omslaan.  Bij die presentatie werd duidelijk dat Feyenoord City de komende tien jaar voor bijna de helft wordt ingevuld met ongeveer 3.500 woningen.

Betaalbare woningen

Tot genoegen van de Rotterdamse PvdA,  zo noteert het AD. ‘Dat er nu ruimschoots wordt ingezet op betaalbare woningen, vinden we positief. En gezien het schreeuwend tekort aan woningen in de stad, juichen we het feit dat er in Feyenoord City nog meer worden gebouwd alleen maar toe’’, zegt PvdA-raadslid Dennis Tak.

‘Dit is in lijn met de Woonvisie’, aldus Gerben Vreugdenhil, raadslid van Leefbaar Rotterdam. ‘En woningen zijn écht het fundament van zo’n nieuwe wijk. Met retail komt het altijd goed.’

Bouw stadion

Ook de andere gevestigde partijen in de Rotterdamse raad, delen het optimisme over plannen. Wel zijn er nog twijfels over de haalbaarheid van de totale gebiedsontwikkeling mocht de bouw van het nieuw stadion voor Feyenoord niet doorgaan. Nog altijd worden er binnen en buiten de Feyenoordfamilie vraagtekens geplaatst bij de financierbaarheid van het stadion dat ongeveer 400 miljoen euro moet gaan kosten.

Nieuwe afspraken

Een nieuwe onderkomen voor de voetbalclub was de aanzet en volgens de initiatiefnemers een onlosmakelijk onderdeel van het Masterplan. Ook (mede)verantwoordelijk wethouder Bas Kurvers benadrukt dat er geen plan B op de plank ligt. ‘Ik geloof in een ontwikkeling mét stadion.’ Als er onverhoopt toch geen stadion komt wil hij wel met private partijen afspraken maken. ‘Want ik wil niet dat deze belangrijke ontwikkeling van de stad dan jaren stil komt te liggen.’

 

Reageer op dit artikel