nieuws

Corendon en Kondor gaan voor hotel in F1-stad Zandvoort

Projectontwikkeling

Corendon en Kondor gaan voor hotel in F1-stad Zandvoort
Zandvoort

Reisorganisatie Corendon heeft de koopovereenkomst getekend met Kondor Wessels Vastgoed en Nieuwenhuis Planontwikkeling (samen Venster aan Zee v.o.f.) voor de aankoop van een kavel op het Badhuisplein in Zandvoort.

Het is de ambitie een beach hotel te realiseren, centraal gelegen aan de Zandvoortse boulevard. De kavel op het Badhuisplein is direct gelegen aan de Zandvoortse boulevard en is op loopafstand van het centrum.

Toeristische trekker

Het hotel met faciliteiten moet in de optiek van Corendon het hele jaar een toeristische trekker zijn. In de plint kunnen publieke hotelfuncties worden gecombineerd met commerciële ruimtes die moeten zorgen voor de nodige levendigheid. Kondor Wessels Vastgoed en Nieuwenhuis Planontwikkeling werkten de afgelopen jaren samen met de gemeente Zandvoort aan een programma voor de ontwikkeling van het Badhuisplein.

Formule 1

Het is de bedoeling dat volgend jaar mei na jaren de Formule 1 weer terugkeert in de badplaats. Voor het plan, waarbij prins Bernhard Jr. als koper van het circuit van Zandvoort is betrokken, was brede politieke steun. Wel is er nog altijd veel weerstand vanuit de milieubeweging en lopen er nog juridische procedures om de noodzakelijke upgrade van het circuit tegen te houden.

Reageer op dit artikel