nieuws

Circa 400 woningen op nieuwe Tilburgse campus

Projectontwikkeling

Circa 400 woningen op nieuwe Tilburgse campus
Impressie Young Professional Campus - Vakwerk Architecten

Vandaag hebben de Universiteit van Tilburg, de gemeente Tilburg en gebiedsontwikkelaar SDK Vastgoed (VolkerWessels) een intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en bouw van de Young Professional Campus in de Spoorzone.

Het project behelst nieuwbouw van drie gebouwen van in totaal zo’n 20.000 vierkante meter oppervlakte in de Spoorzone, een 75 hectare groot gebied midden in de stad, aan het spoor gelegen ten noorden van het station. In het gebied is ruimte voor wonen, werken en recreëren.

Young professionals

De campus krijgt een plek in het hart van de Spoorzone en moet een plek worden waarin wonen voor studenten, starters en ‘young professionals’ wordt gecombineerd met bedrijvigheid en onderwijs gericht op ondernemerschap. Er zijn ongeveer 400 woningen voorzien op de campus, maar precieze aantal vloeit voort uit haalbaarheidsstudie die uitgevoerd wordt.

Functies en doelgroepen

‘Met de komst van de Young Professional Campus zetten we wederom een belangrijke stap in het realiseren van een optimale mix van functies en doelgroepen voor de Spoorzone’, aldus Mark Janssens, MT-lid van SDK Vastgoed toe. Sinds 2012 is de gebiedsontwikkelaar betrokken bij de Spoorzone en treedt namens de Werkplaats Ontwikkelingsbedrijf op als gedelegeerd ontwikkelaar.

Naar verwachting beginnen de eerste bouwwerkzaamheden in 2022. Medio 2024 staat de oplevering gepland.

Reageer op dit artikel