nieuws

Accresco ontwikkelt 161 nieuwe woningen in Rotterdam

Projectontwikkeling

Projectontwikkelaar Accresco ontwikkelt op twee transformatielocaties in Rotterdam in totaal 161 nieuwe woningen.

Accresco ontwikkelt 161 nieuwe woningen in Rotterdam
Impressie van de woningen die moeten verrijzen aan de Wilgenplaslaan

Het gaat om twee locaties die de ontwikkelaar in 2017 kocht, zo blijkt uit gegevens van het Kadaster. Op de Wilgenplaslaan 200 in Schiebroek kocht Accresco de voormalige Vredevorstkerk. Hier moet een nieuwbouwcomplex met in totaal 74 huurwoningen en een ondergrondse parkeergarage komen. Accresco heeft bureau de Zwarte Hond ingeschakeld voor het architectonische ontwerp dat deels zal bestaan uit appartementen en deels uit eengezinswoningen. Het project zal grotendeels uit middenhuurwoningen gaan bestaan.

Studentenwoningen

Aan de Glashaven 8-10 in het centrum van de stad gaat Accresco een oud kantoorpand (multi-tennant) transformeren tot studentenhuisvesting. De projectontwikkelaar kocht het pand in 2017 voor 2,1 miljoen euro. Onderdeel van de transformatie is een nieuwe opbouw van 3 woonlagen. Na oplevering moeten 87 studenten er hun tijdelijke domicilie weten te vinden.

 

Reageer op dit artikel