nieuws

60 huurappartementen in voormalig regiokantoor Dordrecht

Projectontwikkeling

Er komen 60 appartementen met verschillende huurniveaus in het voormalige regiokantoor aan de Noordendijk 250 in Dordrecht.

60 huurappartementen in voormalig regiokantoor Dordrecht
Impressie van Noordendijk 250 in Dordrecht na de transformatie van kantoor- tot wooncomplex

De transformatie van het kantoor tot het woon/werk/onderwijscomplex VOLT stond al langer op de rol, maar inmiddels is meer duidelijk hoe het plan er exact uit komt te zien.

60 huurappartementen

Projectontwikkelaar Herkon gaat samen met zusterbedrijf Stout Schaap uit Hardinxveld-Giessendam het oude leegstaande kantoorgebouw transformeren tot een appartementencomplex, met onder andere 60 huurappartementen in verschillende groottes. Op het dak komen er een aantal dakappartementen met uitzicht over de stad en het Wantij, een riviertje. De huurprijzen zullen volgens Herkon liggen tussen  825  en 1.400 euro per maand  excl. servicekosten.

Oud-Eneco-kantoor

Op de begane grond is ruimte voor cultuur en werken. Hier gaat de Regenboogschool – nu nog gevestigd aan de Noordendijk 264 – haar intrek nemen, samen met een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang van SDK Kinderopvang. De voormalige kantine van het gebouw, tot begin deze eeuw een kantoor van Eneco,  wordt getransformeerd tot commerciële ruimte.

Reageer op dit artikel