nieuws

Yotel Amsterdam-Noord binnen een jaar gerealiseerd

Projectontwikkeling

De keuze voor een modulaire bouwwijze waarbij de prefab-kamers zijn gestapeld in één deel van het pand heeft er voor gezorgd dat de snel groeiende hotelketen Yotel binnen een jaar een nieuwe locatie in Amsterdam-Noord aan haar netwerk kan toevoegen. 

Yotel Amsterdam-Noord binnen een jaar gerealiseerd
Het nieuwe Yotel in Amsterdam-Noord

Aan de Asterweg in Buiksloterham legt Being Development de laatste hand aan aan de nieuwe Yotel vestiging, een ontwerp van Studioninedots. Het gebouw doet door zijn massiviteit in eerste instantie doet denken aan het geldpakhuis van Dagobert Duck. De aluminiumpanelen aan de gevel worden op de hogere etages op het eerste gezicht alleen onderbroken door smalle ramen.

Royaal terras

De voornaamste verblijfsruimte is de ruim en open opgezette begane grond met ontbijtbuffet, fitness, werkplekken en buiten een royaal terras vanwaar je straks -met een beetje fantasie- een bootje kunt pakken richting de Amsterdamse grachten. De kamers bevinden zich in het ‘beddenhuis’, 202 cabines die als modules bovenop de betonnen vloer zijn gestapeld.

Tech-savvy reizigers

Met dit concept, ook op andere plekken heeft Yotel inmiddels ‘food & beverage’ toegevoegd aan haar stadshotels, sluit de keten volgens Joy Maroulás, general manager bij Yotel, helemaal aan bij de buurt en de tech-savvy reizigers.‘Die maken toch op een andere manier hun keuze bij het invullen van hun vakantie. Daar past een compacte kamer bij want je brengt veel meer tijd buiten je kamer door.’

Breeam Excellent

Het gebouw – gasloos, all electric en onder meer voorzien van zonnepanelen en terugwinning van hemelwater – is opgeleverd met een Breeam Excellent certificaat voor duurzaamheid. Door de modulaire manier van bouwen, met prefab cabines voor het ‘beddenhuis’, werden de afval- en transportstromen geminimaliseerd en stond de ruwbouw van het nieuwe Yotel er al binnen acht maanden en wordt het hotel nu binnen een jaar opgeleverd.

Lees het complete verhaal in de papieren uitgave van Vastgoedmarkt die op 18 oktober is verschenen. 

Reageer op dit artikel