nieuws

Transformatie: Drie woonlagen op Voorburgse kerk

Projectontwikkeling

Transformatie: Drie woonlagen op Voorburgse kerk

De welstandscommissie van de gemeente Leidschendam-Voorburg heeft ingestemd met het plan van de Amsterdamse projectontwikkelaar Wibaut om woningen te realiseren bovenop de Fonteinkerk in Voorburg. 

Samen met AIVM kocht Wibaut de Fonteinkerk van de Protestantse Gemeente Voorburg. Het kerkgebouw is sinds september 2014 niet meer in gebruik. Het plan is om deze locatie te transformeren naar circa 18 appartementen met veel ruimte voor groen.

Optoppen hoofdgebouw

Het stedenbouwkundig plan gaat uit van het ‘optoppen’ van het hoofdgebouw van de kerk en het verwijderen van de aanbouw. Zo ontstaan er circa 18 appartementen met veel ruimte voor groen om de kerk heen. Dit ontwerp is voorgelegd aan de welstands- en monumentencommissie van de gemeente Leidschendam-Voorburg. De commissie is er op hoofdlijnen mee akkoord gegaan.

Uitwerken ontwerp

Hp architecten gaat het ontwerp verder uitwerken om de omgevingsvergunning voor de (ver)bouw te kunnen aanvragen. Dat wordt een gecombineerde aanvraag met het verzoek het bestemmingsplan te wijzigen tot wonen.

De verkoop van de appartementen staat gepland voor het tweede kwartaal van 2020.

Reageer op dit artikel