nieuws

Redevco geeft oude luister terug aan Utrechts icoon

Projectontwikkeling

Redevco Nederland heeft de transformatie van het voormalig C&A gebouw op de hoek van het Vredenburg en de Sint-Jacobsstraat in Utrecht afgerond.

Redevco geeft oude luister terug aan Utrechts icoon

Na maandenlange werkzaamheden kan er nu bij Decathlon worden gewinkeld in het gemoderniseerde historische winkelpand dat ruim 3.800 m2 (bruto oppervlakte) over drie verdiepingen beslaat. Daarnaast biedt het pand ook onderdak aan Zalencentrum Vredenburg.

Originele pand

Het voormalige warenhuis was speciaal voor C&A ontwikkeld en kwam in twee fasen tot stand. Het originele pand was opgeleverd in 1939 waarna er nog een uitbreiding plaatst vond in de jaren 60. Tijdens deze uitbreiding werd de voorgevel aan de Vredenburg gemoderniseerd en aangepast. Toen C&A in 2017 het pand verliet, om zich alleen in Hoog Catharijne te vestigen, is Rijnbout architecten gevraagd om een ontwerp te maken waarbij specifiek is gekeken naar de oorspronkelijke gevel.

Opmerkelijke luifel

Tijdens de herontwikkeling is de gevel weer in oude staat hersteld met een transparant, dubbel hoog winkelfront en een opmerkelijke luifel. Daarnaast zijn in lijn met Redevco’s duurzaamheidsambities diverse energiebesparende oplossingen aangebracht in het pand

Reageer op dit artikel