nieuws

Ook scheepswerf aangekocht voor ontwikkeling Feyenoord City

Projectontwikkeling

Stichting Gebiedsontwikkeling aan de Maas is eerder deze maand tot overeenstemming gekomen met de scheepswerf Eerland over de verkoop van de grond ten behoeve van de ontwikkeling van Feyenoord City.

Ook scheepswerf aangekocht voor ontwikkeling Feyenoord City
De Eerland scheepswerf. Foto Google Maps

Bestuurslid Rob de Jong stipte de overname van de grond gisteren nog aan bij de presentatie van het masterplan voor Feyenoord City. Het terrein van Eerland Shiprepair omvat 3,800m2 grond en circa 3.900m2 (kade)water gevestigd aan de IJzerwerkerkade 41. Beide partijen doen geen mededelingen over de overnameprijs.

Met deze transactie bezit SGM nu het overgrote deel van het gebied waar het nieuwe stadion moet worden gerealiseerd. Met andere grondeigenaren in het gebied verwacht de stichting op korte termijn overeenstemming te bereiken.

Uitplaatsing laboratorium

Ook voert de Stichting afrondende gesprekken met huurders van de diverse aangekochte bedrijfspanden over uitplaatsingen naar andere gebieden. Hierbij is ook de gemeente Rotterdam betrokken. Een taai koekje daarbij is het vinden van een onderkomen voor TLR International Laboratories aan de Korte Stadionweg. Dit bedrijf wil naar verluidt 30 tot 40 miljoen euro schadevergoeding voor een gedwongen verhuizing, onder meer omdat er door de gevoelige apparatuur een tijd lang op twee locaties moet worden gewerkt.

Werf Waalhaven

Eerland Shiprepair betrok eind vorig jaar al een tweede locatie van 4.000 m2 in de Rotterdamse Waalhaven om aan de groeiende vraag naar scheepsreparatie te voldoen.

Reageer op dit artikel