nieuws

BPD verrijkt winkelcentrum Apeldoorn met 60 woningen

Projectontwikkeling

De herontwikkeling nam liefst 13 jaar in beslag maar de vernieuwing van het Apeldoornse winkelcentrum Anklaar is afgerond en tegelijkertijd zijn er 60 huur- en koopappartementen aan toegevoegd. 

BPD verrijkt winkelcentrum Apeldoorn met 60 woningen
Winkelcentrum Anklaar. Foto Rob Ulrich

Winkelcentrum Anklaar is onderdeel van een compleet en nieuw stadsdeelhart voor de wijk Zevenhuizen en de nieuwe woonwijk Zuidbroek in Apeldoorn-Noord. De plannen voor de herontwikkeling zijn gestart in 2006. Gedurende de crisisjaren is de herontwikkeling meerdere malen aangescherpt, waarna in 2015 een tijdelijk winkelcentrum gerealiseerd werd voor een aantal winkels van Anklaar.

Transformatie

De herontwikkeling is gerealiseerd door Bouwfonds Property Development (BPD) in samenwerking met gemeente Apeldoorn en seniorenhuisvester Habion. Hierbij werd het verouderde, overdekte winkelcentrum van 9.000 m2 met naastgelegen parkeerterrein getransformeerd naar een eigentijds winkelcentrum van ruim 14.000 m2 winkels en met meer dan 500 ondergrondse parkeerplaatsen. Boven de winkels zijn 60 appartementen gesitueerd voor diverse doelgroepen die een continue levendigheid geven.

Middeldure huur

Anklaar biedt woonruimte voor jong en oud. Zo heeft ouderenhuisvester Habion een naastgelegen wooncomplex ontwikkeld met 38 woonzorgappartementen en 58 sociale huurwoningen voor zestigplussers die nabij zorgvoorzieningen willen wonen. BPD ontwikkelde boven de winkels 32 huurappartementen en 28 koopappartementen. De 28 koopappartementen hebben een eigen groene binnentuin. De huurappartementen vallen qua prijs in het middeldure huursegment en worden opgenomen in het BPD Woningfonds.

Landelijke ketens

Het winkelaanbod bestaat uit de grote supermarkten Albert Heijn en Lidl die worden vergezeld door andere landelijke ketens als Hema, Action, Gall & Gall, Etos, Zeeman, Kruidvat, Blokker, Bruna, Hans Anders, TerStal, Shoeby en Ami Kappers. Winkelend publiek kan ook terecht bij lokale (speciaal)zaken en enkele horecazaken. Enkele winkelunits zijn nog beschikbaar.

Reageer op dit artikel