nieuws

700 woningen op Belcanto-terrein Haarlem

Projectontwikkeling

Bouwbedrijf Dura Vermeer verwerft nog een locatie in Schalkwijk, gemeente Haarlem, om te ontwikkelen.

700 woningen op Belcanto-terrein Haarlem
Belcanto terrein Haarlem

Het plan Rootz heeft gewonnen in de strijd om het Belcanto terrein in Schalkwijk Haarlem. In samenwerking met de ontwerpers van Rijnboutt is het winnende plan ingediend. Onlangs is de koopovereenkomst getekend tussen Dura Vermeer en de VOF Belcanto, waar Res en Smit ontwikkelaars achter zitten. De gebieden stonden sinds 21 december 2018 te koop, maar wie nu de eigenaar is geworden is niet duidelijk.

De locatie, bestaande uit het voormalige belastingkantoor met omliggende opstallen, van circa 20.000 m2 was in eigendom van een dochteronderneming van Ymere, Elan Wonen en Pré Wonen. Zij kochten het in (Elan Wonen komt in de akte niet voor, wel Essence) in 2018 voor bijna negen miljoen. De huidige verkoop is begeleid door Res & Smit. Het Belcanto-terrein is onderdeel van de herontwikkeling in Schalkwijk Midden. Een gebied dat de komende jaren wordt getransformeerd naar een aantrekkelijk, levendig en groen woonwerkgebied. Aan de stadswijk worden circa 750 bomen toegevoegd waardoor stedelijke functies nauw verbonden worden met het te creëren groene landschap. De werktitel van de gehele ontwikkellocatie Schalkwoud luidt ‘Tussen de bomen’ onder het motto: ‘Geen bomen in stad, maar stedelijkheid in een bomenlandschap’. De gebouwen worden ingebed in een nieuw aan te leggen stadspark met een mix tussen privé en collectieve buitenruimte.

Historie

Zowel Boelens de Gruyter als Dura Vermeer hebben ervaring in het ontwikkelen van gelijksoortige binnenstedelijke locaties. Daarnaast is Dura Vermeer eigenaar en ontwikkelaar van de Fluor-locatie, eveneens in Schalkwijk.

Reageer op dit artikel